Musik

Musik betyder otroligt mycket för mig, det är en av de viktigaste elementen i mitt liv. Jag lyssnar på musik större delen av min vakna tid, det är sällan det är tyst hemma i lägenheten. Det finns så mycket jag gillar med den, och jag ska försöka förklara för er.

För det första så tycker jag det är otroligt fascinerande hur man genom att lyssna på olika låtar kan ändra humör på en sekund. Genom att endast lyssna på ljud, vibrationer i luften, kan man bli både lycklig och sorgsen. Jag kan ibland få rysningar och gåshud enbart genom att höra en riktigt bra låt. Det kan även väcka minnen av saker man upplevt flera år tidigare samtidigt som man lyssnade på samma låt.

Musiken har funnits så länge det har funnits människor. Den är en del av oss. Vi använder den för att förmedla känslor, men också för att släppa loss i dans. Musik kan även vara ett mycket kraftfullt och vackert sätt att säga sin åsikt.

Vidare tycker jag det är intressant hur alla människor föredrar olika typer av musik. Det som får mig att hoppa av glädje kanske du hatar, men det finns alltid något för alla! Jag tror att din musikstil kan säga mycket om dig som person, inte bara för att man oftast lever i den kulturen som genren för med sig utan också för att den visar vad som får just dig att glömma vardagens bekymmer och öppna sinnet, även om det bara är för en kort stund.

Kort sagt: Musik befriar! Mer än vad många tror. Det är verkligen universums skönhet som genom musiken visar sin bästa sida. More music to the people!

Tredje gången gillt...?

Detta är mitt tredje försök att börja blogga. Jag har inga större förväntningar denna gången utan vi får helt enkelt se hur detta utvecklar sig. Jag har märkt att jag inte verkar vara någon bloggmänniska, men detta beror kanske också på att jag inte känner något större behöv av att bara skriva vad som hänt mig under dagen. Jag vill skriva om saker som intresserar mig. Jag vill väcka diskussioner i ämnen jag anser vara viktiga och jag vill utvecklas som människa. Dessa vackra tankar har jag i huvudet när jag går runt och tänker att jag ska börja blogga.

Vad är det då som jag finner intressant nog att det ska platsa i min fina blogg? Jag vill skriva om världen, om alla hemska saker som händer. Vad hur när och varför? Sånna frågor vill jag ställa. Jag vill skriva om mig själv på ett kritiskt sätt. Detta för att jag ska kunna ta till mig mina dåliga sidor lättare och kanske utvecklas till det bättre. Jag vill skriva om samhällets problem, som skapas av att alla vi små individer skapar små delproblem. Men framför allt vill jag skriva om det spirituella. Detta är en sida om mig som jag mycket nyligen har upptäckt, men jag kan inte längre blunda för den. Jag har hela mitt liv gått och vägrat acceptera att det vi ser när vi tittar ut genom fönstret är allt som finns. Jag har alltid haft en känsla att det finns något större där ute, en högre makt om man nu vill kalla det så. Ordvalet är inte det viktiga. Det viktiga är att jag tror på något.
Vad vet jag inte riktigt själv än, men jag hoppas att kunna komma underfund med det med tiden.

Jag vill passa på redan nu att sätta in en liten flummvarning, kan nog bli mycket sånt här om jag nu fortsätter att skriva. :P
Ni som inte gillar det outforskade eller fnyser åt sånt som är overkligt för er kan lika gärna låta bli att läsa här. Jag försöker vara öppen för det mesta och hoppas att mina läsare kan vara det också!

Dåså, snart dags att trycka på "Spara & publicera" och sen finns det ingen återvändo :)
Bara tiden kan visa vad det kommer bli av detta spektaklet som ska föreställa min blogg!

Live long and prosper!

RSS 2.0